top of page

Angajez 45+ este un proiect

logo LDI nou bun patrat fundal alb.png

Cum aleg să mă reinventez în perioada COVID?

Care sunt oportunitățile din piața forței de muncă și cum beneficiez de ele? _ CONCLUZIILE SESIUNII NR. 2 DIN SERIA CONVERSAȚIILOR ANGAJEZ 45+



La aceste întrebări am încercat să găsim răspunsuri în cadrul celei de-a doua ediții a seriei Conversații Angajez 45+, care s-a desfășurat marți, 19 mai, într-o platformă digitală.


Gina Matei, coach de carieră, Viitorul meu, a moderat discuția între participanți și invitații săi, Daniela Necefor - Senior Executive Search & Senior Career Strategist, Total Business Solutions Romania și Magdalena Vrajitoru – Professional Development & Change Support Coordinator DB CARGO România.


Iată câteva idei esențiale care au reieșit în urma acestei întâlniri online, pe care candidații, pentru care s-a organizat această serie de Conversații, le pot explora în căutările lor de a-și găsi locul de muncă dorit.


1. Autopromovare:


Oricare ar fi domeniul în care profesezi sau în care vrei să te reinventezi, trebuie să te promovezi. Folosește rețelele sociale, cu precădere LinkedIn, unul dintre primele locuri unde recrutorii caută sau evaluează candidații. Completează-ți profilul cu toate datele relevante.


Crește-ți rețeaua de contacte, astfel încât profilul tău să fie vizibil unui număr cât mai mare de angajatori.


Participă la grupuri și conversații din domeniul tău de expertiză. Creează, distribuie și reacționează la conținutul care consideri că îți consolidează identitatea și reputația de specialist.



2. CV


Folosește un format cât mai elegant, nu neapărat cel de ejobs sau bestjobs (recomandate doar pentru candidaturile pe platformele respective) și nici EuroPass (recomandat mai ales pentru candidaturi în administrație publică sau instituții europene).


Prioritizează CV-ul în engleză, mai ales dacă aplici la un job într-o companie mare, unde panelul de recrutori poate fi format și din expați.


Pune accent pe realizări, nu pe atribuțiile posturilor pe care le-ai deținut. Ai coordonat o echipă mare? Ai gestionat un buget substantial? Ai contribuit la schimbări pozitive importante în companie? Dă valoare acestor performanțe!


3. Managementul carierei


În orice tranziție, profesională sau personală, este esențial să nu rămâi blocat într-o singură direcție, într-un singur obiectiv. Poate nu este nevoie să continui cu ce ai făcut până acum, chiar dacă îți dă confortul unor certitudini. Încearcă să vezi toate opțiunile care ți s-ar potrivi, în funcție de diferitele ablități pe care ți le-ai cultivat sau vrei să ți le dezvolți. Schimbarea de carieră e o călătorie sinuoasă dar care te poate duce pe căi foarte interesante.


Dacă ești între job-uri, pe lângă căutările și candidaturile propriu-zise, folosește perioada pentru a „lucra” cu tine însuți/însăți. Ce îmi place să fac? Ce știu să fac? Ce vreau să-mi ofer, mie și familiei mele? Ce rol îmi doresc, în societate? Sunt câteva întrebări la care merită să cauți un răspuns, ceea ce te va ajuta să-ți definești identitatea de profesionist și te va diferenția față de alți candidați.


Revitalizează-ți conexiunile, reia legătura cu oameni care te pot inspira sau susține. Află ce se întâmplă în viețile lor, cere-le un sfat, spune-le ce planuri ai, revino în atenția lor. Poți descoperi, astfel, oportunități sau recomandări utile.


La fiecare dintre conversațiile Angajez 45+ încercăm să găsim împreună răspunsuri și soluții la tema angajabilității. Subiectele vin de la „cald”, chiar din partea candidaților, iar răspunsurile cele mai bune le găsim împreună cu consilierii de carieră și recrutare care ne sunt parteneri.


Marți, 26 mai, ora 15.00 vă așteptăm la un nou dialog din seria Conversații Angajez 45+. De data aceasta vom explora împreună subiectul “Schimbarea locului de muncp ]n perioada de criză / incertitudine (Subteme: prospectare, pregătirea pentru interviu și interviul propriu-zis)”

 

articol realizat prin susținerea





Ada Lungu

PR Senior @If Magic PR


 

Dacă dorești să rămâi la curent cu noutățile din comunitate și să îți fie trimise în fiecare lună aceste informații, te invităm să te abonezi la newsletterul lunar.



Comments


bottom of page