articole

​Pe această pagină vei găsi constant informații despre piața muncii și articole de care vei putea beneficia, atât ca angajator, cat și ca freelancer sau candidat. 

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE MAI

COVID-19:NOUA NORMALITATE LA LOCUL DE MUNCĂ

 - Recomandările Agenției Europene Pentru Securitate Și Sănătate În Muncă –

O dată cu încetarea stării de urgență, multe dintre companii iși vor relua activitatea. În acest context, atât angajatorii, cât și angajații vor trebui să se adapteze unei noi realități în care distanțarea socială va deveni noua normalitate.

logo patrat if magic pr.png

Post-pandemia COVID-19, sfârșitul discriminării pe criterii de vârstă?

Pandemia COVID-19 aduce noi încercări pentru sectorul de business: concedieri masive, un număr fără precedent de angajați care lucrează de la distanță și o luptă acerbă pentru supraviețuirea economică.

Sub aceste presiuni, companiile vor reconsidera modul în care privesc angajații seniori, scrie Fast Company, una dintre cele mai reputate publicații internaționale de business.

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE APRILIE

Prelucrări suplimentare de date personale ale angajaților în contextul COVID-19 – date privind starea de sănătate (I)

Decretarea stării de urgența la 16 martie 2020, a determinat schimbări majore privind modalitatea de desfăsurare a activităților în cadrul companiilor, indiferent de mărimea acestora, înreg mediul de afaceri fiind obligat să gasească soluții noi și să se adapteze noilor măsuri impuse de autorități.

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE APRILIE

Prelucrări suplimentare de date personale ale angajaților în contextul COVID-19 – prelucrarea datelor în contextul muncii de acasă (II)

O dată cu decretarea stării de urgență, companiile, indiferent de mărimea acestora și domeniul de activitate s-au văzut nevoite să se adapteze noii realități generate de virusul COVID-19, multe dintre acestea diversificându-și domeniul de activitate, mutându-se în mediul online sau văzându-se nevoite, ca, peste noapte, să-și trimită angajații să muncească de acasă. 

logo patrat wyser.png

CUM SĂ RĂMÂI UN CANDIDAT 45+ ANGAJABIL ȘI ÎN PERIOADA VIRUSULUI

Perioada pe care o traversăm cu toții și măsurile de distanțare sociale luate de autorități cer o remodelare a comportamentului individual și o adaptare la noile realități și pentru un candidat  45+ aflat în căutare activă de job.

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE MARTIE-2

Angajații cu copii au dreptul la zile libere plătite pentru întreaga perioadă cât școlile stau închise. Vedeti care sunt conditiile!

Dată fiind situația actuală cu care România, precum și întreaga Europă se confruntă, autoritățile române au venit in sprijinul părinților care au copii în îngrijire și nu au cu cine să-i lase în perioada pentru care școlile sunt închise.

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE MARTIE

Să învătăm din greșelile altora sau cum să fim atenți  cu datele personale ale angajaților

Este deja de notorietate faptul că datele personale (inclusiv datele personale ale angajaților) se prelucrează cu respectarea unor principii reglementate de Regulamentul General privind Protecția Datelor

logo 3pm patrat.png

România nu este încă pregătită pentru angajați seniori, oricât de mult s-ar dori creșterea vârstei de pensionare

Într-o piață în care se vorbește tot mai des despre prelungirea vârstei de pensionare, persoanele peste 45 de ani se confruntă cu discriminarea la angajare, pe criterii de vârstă.

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE FEBRUARIE

Nu uitați! În luna mai 2019 au fost introduse noi obligații pentru societățile care au peste 50 de salariați

Legea 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, este în vigoare încă din luna mai 2002, însă până în luna mai 2019 nu au existat norme metodologice de aplicare a acesteia. 

Dacă dorești să rămâi la curent cu noutățile din comunitate și să îți fie trimise în fiecare lună aceste informații, te invităm să te abonezi la newsletterul lunar.