articole

​Pe această pagină vei găsi constant informații despre piața muncii și articole de care vei putea beneficia, atât ca angajator, cat și ca freelancer sau candidat. 

logo patrat angajez 45.png

Returnship – Internshipul seniorilor

Proiectul Angajez 45+ și-a asumat un rol de mediator între candidați și angajatori, cu focus pe comunicarea eficientă și transparentă între părțile implicate. Pornind de la aceste premize, am căutat noi proiecte ce pot ajuta părțile vizate. Așa a luat naștere Inițiativa Internship 45+ - un proiect de comunicare adresat candidaților doritori să-și adauge competențe noi în CV, prin participarea la un program de Internship, precum și angajatorilor ce au deschise astfel de poziții.

logo patrat angajez 45.png

Discriminare sau determinarea de a oferi o șansă celor de la care avem cel mai mult de învățat?

Conform statisticilor, problema discriminării pe criterii de vârstă ne va afecta din ce în ce mai mult în viitor - angajați, angajatori, societatea în ansamblu. Te invităm să afli în rândurile de mai jos câteva date și statistici care generează îngrijorări, dar care în același timp duc către potențiale soluții de preîntâmpinare a viitoarelor probleme.

logo patrat angajez 45.png

Din Septembrie reluăm Conversațiile Angajez 45+

Comunicarea este sâmburele din care încolțește posibilitatea identificării soluțiilor, chiar și în cele mai sensibile sau solicitante problematici din piața muncii. Și pentru că foarte mulți dintre voi ați dorit să continuăm să comunicăm la fel de eficient și deschis ca și până acum, pe teme dintre cele mai diverse, anunțăm cu entuziasm că vom relua ”Conversațiile Angajez 45+”!

logo patrat  dora - happy recruiter.png

CE-A AFLAT DORA despre impactul pandemiei

Odată cu declanșarea pendemiei cu cornavirus, Dora a conversat online cu aproape 30.000 persoane pe teme legate de recrutare, perspective în piața muncii, și în general îngrijorări legate de noul context.

Rezultatele acestor conversații au făcut obiectul câtorva analize, din care vă prezentăm o primă parte.

Logo Exolerate.png

REINVENTARE, PRIMESC!

Dar să nu se schimbe ceva, decât poate pe ici, pe colo, prin părțile esențiale...

Într-o formulă care a rotunjit aproape de perfecțiune tematica aflată de o vreme încoace pe buzele tuturor candidaților și ale angajatorilor incluzivi, am conversat despre și în jurul a trei mari întrebări: „Cum aleg să mă reinventez în perioada Covid?”, „Care sunt oportunitățile din piața forței de muncă?” și „Cum beneficiez de aceste oportunități?”

Logo Exolerate.png

AICI SE LUCREAZĂ!

Fie că dorim, fie că suntem puși în situația de a ne schimba locul de muncă, discutăm despre o treabă prea serioasă pentru a fi lăsată la voia întâmplării. Mai ales în perioadele de criză economică și socială, ori când incertitudinea este mai mare pe piața muncii, este super oportun să știi ce ai de făcut și cum anume este cel mai potrivit pentru tine să procedezi.

Logo Exolerate.png

PERSONAL BRAND

Aflați bazele strategiei pe care ați putea să o aplicați pentru a vă contura brandul de candidat. Fie că veți lua o coală de hârtie să vă notați ideile acum, fie că veți reveni în paginile noastre web și Facebook, rețineți acum concluzia: în materie de brand personal, TOTUL este posibil!

Logo Exolerate.png

SCHIMBAREA LOCULUI DE MUNCĂ ÎN PERIOADA DE CRIZĂ/INCERTITUDINE

Când vine vorba despre o schimbare dorită, TOTUL începe cu partea plină a paharului care poartă numele de OPORTUNITATE. Da, perioada prin care trecem este MOMENTUL pentru ca toți participanții din piața muncii să își reașeze priorități, nevoi, căutări.

logo patrat if magic pr.png

CUM ALEG SĂ MĂ REINVENTEZ ÎN PERIOADA COVID?

Care sunt oportunitățile din piața forței de muncă și cum beneficiez de ele?

La aceste întrebări am încercat să găsim răspunsuri în cadrul celei de-a doua ediții a seriei Conversații Angajez 45+, care s-a desfășurat marți, 19 mai, într-o platformă digitală.  

logo patrat if magic pr.png

PIAȚA DE MUNCĂ ȘI RECRUTAREA, DUPĂ

COVID-19

Care este impactul psihologic și social pe care îl are perioada Corona Virus asupra noastră, fie că suntem angajatori sau candidați? Ce repercusiuni practice se creează, pe măsură ce din ce în ce mai multe companii sunt afectate iar incertitudinea și anxietatea cresc, pe piața de muncă?  

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE MAI

COVID-19:NOUA NORMALITATE LA LOCUL DE MUNCĂ

 - Recomandările Agenției Europene Pentru Securitate Și Sănătate În Muncă –

O dată cu încetarea stării de urgență, multe dintre companii iși vor relua activitatea. În acest context, atât angajatorii, cât și angajații vor trebui să se adapteze unei noi realități în care distanțarea socială va deveni noua normalitate.

logo patrat if magic pr.png

Post-pandemia COVID-19, sfârșitul discriminării pe criterii de vârstă?

Pandemia COVID-19 aduce noi încercări pentru sectorul de business: concedieri masive, un număr fără precedent de angajați care lucrează de la distanță și o luptă acerbă pentru supraviețuirea economică.

Sub aceste presiuni, companiile vor reconsidera modul în care privesc angajații seniori, scrie Fast Company, una dintre cele mai reputate publicații internaționale de business.

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE APRILIE

Prelucrări suplimentare de date personale ale angajaților în contextul COVID-19 – date privind starea de sănătate (I)

Decretarea stării de urgența la 16 martie 2020, a determinat schimbări majore privind modalitatea de desfăsurare a activităților în cadrul companiilor, indiferent de mărimea acestora, înreg mediul de afaceri fiind obligat să gasească soluții noi și să se adapteze noilor măsuri impuse de autorități.

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE APRILIE

Prelucrări suplimentare de date personale ale angajaților în contextul COVID-19 – prelucrarea datelor în contextul muncii de acasă (II)

O dată cu decretarea stării de urgență, companiile, indiferent de mărimea acestora și domeniul de activitate s-au văzut nevoite să se adapteze noii realități generate de virusul COVID-19, multe dintre acestea diversificându-și domeniul de activitate, mutându-se în mediul online sau văzându-se nevoite, ca, peste noapte, să-și trimită angajații să muncească de acasă. 

logo patrat wyser.png

CUM SĂ RĂMÂI UN CANDIDAT 45+ ANGAJABIL ȘI ÎN PERIOADA VIRUSULUI

Perioada pe care o traversăm cu toții și măsurile de distanțare sociale luate de autorități cer o remodelare a comportamentului individual și o adaptare la noile realități și pentru un candidat  45+ aflat în căutare activă de job.

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE MARTIE-2

Angajații cu copii au dreptul la zile libere plătite pentru întreaga perioadă cât școlile stau închise. Vedeti care sunt conditiile!

Dată fiind situația actuală cu care România, precum și întreaga Europă se confruntă, autoritățile române au venit in sprijinul părinților care au copii în îngrijire și nu au cu cine să-i lase în perioada pentru care școlile sunt închise.

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE MARTIE

Să învătăm din greșelile altora sau cum să fim atenți  cu datele personale ale angajaților

Este deja de notorietate faptul că datele personale (inclusiv datele personale ale angajaților) se prelucrează cu respectarea unor principii reglementate de Regulamentul General privind Protecția Datelor

logo 3pm patrat.png

România nu este încă pregătită pentru angajați seniori, oricât de mult s-ar dori creșterea vârstei de pensionare

Într-o piață în care se vorbește tot mai des despre prelungirea vârstei de pensionare, persoanele peste 45 de ani se confruntă cu discriminarea la angajare, pe criterii de vârstă.

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ DE FEBRUARIE

Nu uitați! În luna mai 2019 au fost introduse noi obligații pentru societățile care au peste 50 de salariați

Legea 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, este în vigoare încă din luna mai 2002, însă până în luna mai 2019 nu au existat norme metodologice de aplicare a acesteia. 

Dacă dorești să rămâi la curent cu noutățile din comunitate și să îți fie trimise în fiecare lună aceste informații, te invităm să te abonezi la newsletterul lunar.