Pachetul de beneficii dorit de candidații seniori

UN ARTICOL

logo patrat angajez 45.png

PIAȚA MUNCII ANGAJATORI

At Work

Salariu, program flexibil sau echilibru între viața privată și cea profesională? Majoritatea beneficiilor cerute se încadrează în sfera așteptărilor întâlnite recurent, indiferent de vârsta candidatului. 

Pachetele de beneficii care includ program de lucru flexibil, dezvoltare profesională de lungă durată, pachet de asigurare medicală privată și o cultură organizațională echilibrată sunt cele mai căutate, în aceast moment.

Aspirațiile profesionale

UN ARTICOL

logo patrat angajez 45.png

PIAȚA MUNCII CANDIDAȚI

Adult Education Course

Trei din patru angajați se declară mulțumiți sau foarte mulțumiți de locul actual de muncă relevă concluziile unui sondaj realizat la mijlocul acestui an, chiar dacă 42% dintre cei care au lucrat sau lucrează n-au fost niciodată promovați. Femeile par a fi mai puțin mulțumite decât bărbații, iar faptul că cei din urmă ocupă cea mai înaltă poziție din companie (54%) poate fi una dintre cauzele acestei percepții feminine.

A găsi un job - interviul

UN ARTICOL

logo patrat angajez 45.png

PIAȚA MUNCII CANDIDAȚI

Image by Markus Winkler

Câteva dintre concluzii trase în urma studiului Kondiment, realizat în luna iulie 2020, ne arată că portalurile online de joburi se numără printre instrumentele preferate de tinerii până în 34 de ani, seniorii preferând mai ales abordările clasice de anunțare a disponibilității spre o anumită poziție deschisă.

Indiferent de metoda aleasă, pentru 41% dintre respondenții care au în prezent un loc de muncă a fost suficient un singur interviu ca să obțină jobul dorit. 29% au avut nevoie de 2-3 interviuri pentru a-și convinge angajatorul că sunt candidații potriviți pentru postul respectiv.

A găsi un job  -  cifre & tendințe actuale

UN ARTICOL

logo patrat angajez 45.png

PIAȚA MUNCII CANDIDAȚI

Investment Chart

Este important să ai la îndemână un barometru care să te ajute să te orientezi, să iți formulezi o strategie de acțiune.

Vă prezentăm succint date statistice de actualitate din piața forței de muncă din România, obținute în urma unui sondaj efectuat de către Kondiment.

Returnship – Internshipul seniorilor

UN ARTICOL

logo patrat angajez 45.png

PIAȚA MUNCII CANDIDAȚI

Reaching a Deal

Proiectul Angajez 45+ și-a asumat un rol de mediator între candidați și angajatori, cu focus pe comunicarea eficientă și transparentă între părțile implicate. Pornind de la aceste premize, am căutat noi proiecte ce pot ajuta părțile vizate. Așa a luat naștere Inițiativa Internship 45+ - un proiect de comunicare adresat candidaților doritori să-și adauge competențe noi în CV, prin participarea la un program de Internship, precum și angajatorilor ce au deschise astfel de poziții.

Discriminare sau determinarea de a oferi o șansă celor de la care avem cel mai mult de învățat?

UN ARTICOL

logo patrat angajez 45.png

PIAȚA MUNCII ANGAJAȚI ȘI ANGAJATORI

Smiling Businesswoman

Conform statisticilor, problema discriminării pe criterii de vârstă ne va afecta din ce în ce mai mult în viitor - angajați, angajatori, societatea în ansamblu. Te invităm să afli în rândurile de mai jos câteva date și statistici care generează îngrijorări, dar care în același timp duc către potențiale soluții de preîntâmpinare a viitoarelor probleme.

Din Septembrie reluăm Conversațiile Angajez 45+

UN ARTICOL

logo patrat angajez 45.png

EVENIMENTE CANDIDAȚI

Meeting Room Business

Comunicarea este sâmburele din care încolțește posibilitatea identificării soluțiilor, chiar și în cele mai sensibile sau solicitante problematici din piața muncii. Și pentru că foarte mulți dintre voi ați dorit să continuăm să comunicăm la fel de eficient și deschis ca și până acum, pe teme dintre cele mai diverse, anunțăm cu entuziasm că vom relua ”Conversațiile Angajez 45+”!

Ce a aflat Dora - Robotul de Recrutare - despre impactul pandemiei

UN ARTICOL

logo patrat  dora - happy recruiter.png

PIAȚA MUNCII ANGAJAȚI ȘI ANGAJATORI

Stock Market Down

Odată cu declanșarea pendemiei cu cornavirus, Dora a conversat online cu aproape 30.000 persoane pe teme legate de recrutare, perspective în piața muncii, și în general îngrijorări legate de noul context.

Rezultatele acestor conversații au făcut obiectul câtorva analize, din care vă prezentăm o primă parte.

Reinventare, primesc! Dar... să nu se schimbe ceva, decât poate pe ici, pe colo, prin părțile esențiale.

UN ARTICOL

Logo Exolerate.png

PIAȚA MUNCII CANDIDAȚI

London Abstract

Într-o formulă care a rotunjit aproape de perfecțiune tematica aflată de o vreme încoace pe buzele tuturor candidaților și ale angajatorilor incluzivi, am conversat despre și în jurul a trei mari întrebări: „Cum aleg să mă reinventez în perioada Covid?”, „Care sunt oportunitățile din piața forței de muncă?” și „Cum beneficiez de aceste oportunități?”

Aici se lucrează!

UN ARTICOL

Logo Exolerate.png

PIAȚA MUNCII ANGAJAȚI ȘI ANGAJATORI

Job Interview

Fie că dorim, fie că suntem puși în situația de a ne schimba locul de muncă, discutăm despre o treabă prea serioasă pentru a fi lăsată la voia întâmplării. Mai ales în perioadele de criză economică și socială, ori când incertitudinea este mai mare pe piața muncii, este super oportun să știi ce ai de făcut și cum anume este cel mai potrivit pentru tine să procedezi.

Personal brand - Imaginea în piață ca potențial angajat

UN ARTICOL

Logo Exolerate.png

PIAȚA MUNCII CANDIDAȚI

Logo Design

Aflați bazele strategiei pe care ați putea să o aplicați pentru a vă contura brandul de candidat. Fie că veți lua o coală de hârtie să vă notați ideile acum, fie că veți reveni în paginile noastre web și Facebook, rețineți acum concluzia: în materie de brand personal, TOTUL este posibil!

Schimbarea locului de muncă în perioada de criză și incertitudine

UN ARTICOL

Logo Exolerate.png

PASTILA LEGISLATIVĂ CANDIDAȚI

Legal Aid

Când vine vorba despre o schimbare dorită, TOTUL începe cu partea plină a paharului care poartă numele de OPORTUNITATE. Da, perioada prin care trecem este MOMENTUL pentru ca toți participanții din piața muncii să își reașeze priorități, nevoi, căutări.

Cum aleg să mă reinventez în perioada pandemiei?

UN ARTICOL

logo patrat if magic pr.png

PIAȚA MUNCII CANDIDAȚI

Image by Dylan Ferreira

Care sunt oportunitățile din piața forței de muncă și cum beneficiez de ele?

La aceste întrebări am încercat să găsim răspunsuri în cadrul celei de-a doua ediții a seriei Conversații Angajez 45+, care s-a desfășurat marți, 19 mai, într-o platformă digitală.  

Piața muncii și recrutarea, după COVID-19

UN ARTICOL

logo patrat if magic pr.png

PIAȚA MUNCII CANDIDAȚI ȘI ANGAJATORI

Smartphone

Care este impactul psihologic și social pe care îl are perioada Corona Virus asupra noastră, fie că suntem angajatori sau candidați? Ce repercusiuni practice se creează, pe măsură ce din ce în ce mai multe companii sunt afectate iar incertitudinea și anxietatea cresc, pe piața de muncă?  

COVID-19 - Recomandările Agenției Europene Pentru Securitate și Sănătate în Muncă

UN ARTICOL

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ ANGAJATORI

Businessman

O dată cu încetarea stării de urgență, multe dintre companii iși vor relua activitatea. În acest context, atât angajatorii, cât și angajații vor trebui să se adapteze unei noi realități în care distanțarea socială va deveni noua normalitate.

Post-pandemia COVID-19, sfârșitul discriminării pe criterii de vârstă?

UN ARTICOL

logo patrat if magic pr.png

PIAȚA MUNCII
CANDIDAȚI

Discussion

Pandemia COVID-19 aduce noi încercări pentru sectorul de business: concedieri masive, un număr fără precedent de angajați care lucrează de la distanță și o luptă acerbă pentru supraviețuirea economică.

Sub aceste presiuni, companiile vor reconsidera modul în care privesc angajații seniori, scrie Fast Company, una dintre cele mai reputate publicații internaționale de business.

Prelucrări suplimentare de date personale ale angajaților în contextul COVID-19 – date privind starea de sănătate (I)

UN ARTICOL

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ ANGAJATORI

Laptop Work

Decretarea stării de urgența la 16 martie 2020, a determinat schimbări majore privind modalitatea de desfăsurare a activităților în cadrul companiilor, indiferent de mărimea acestora, înreg mediul de afaceri fiind obligat să gasească soluții noi și să se adapteze noilor măsuri impuse de autorități.

Prelucrări suplimentare de date personale ale angajaților în contextul COVID-19 – prelucrarea datelor în contextul muncii de acasă (II)

UN ARTICOL

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ
ANGAJATORI

Videogame on Screen

O dată cu decretarea stării de urgență, companiile, indiferent de mărimea acestora și domeniul de activitate s-au văzut nevoite să se adapteze noii realități generate de virusul COVID-19, multe dintre acestea diversificându-și domeniul de activitate, mutându-se în mediul online sau văzându-se nevoite, ca, peste noapte, să-și trimită angajații să muncească de acasă. 

Cum să rămâi un candidat 45+ angajabil și în perioada virusului

UN ARTICOL

logo patrat wyser.png

PIAȚA MUNCII
CANDIDAȚI

Business Meeting

Perioada pe care o traversăm cu toții și măsurile de distanțare sociale luate de autorități cer o remodelare a comportamentului individual și o adaptare la noile realități și pentru un candidat  45+ aflat în căutare activă de job.

Angajații cu copii au dreptul la zile libere plătite pentru întreaga perioadă cât școlile stau închise. Vedeti care sunt condițiile!

UN ARTICOL

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ
ANGAJAȚI

 Kids with  Masks

Dată fiind situația actuală cu care România, precum și întreaga Europă se confruntă, autoritățile române au venit în sprijinul părinților care au copii în îngrijire și nu au cu cine să-i lase în perioada pentru care școlile sunt închise.

Să învătăm din greșelile altora sau cum să fim atenți cu datele personale ale angajaților

UN ARTICOL

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ
ANGAJATORI

Getting Coffee

Este deja de notorietate faptul că datele personale (inclusiv datele personale ale angajaților) se prelucrează cu respectarea unor principii reglementate de Regulamentul General privind Protecția Datelor

România nu este încă pregătită pentru angajați seniori, oricât de mult s-ar dori creșterea vârstei de pensionare

UN ARTICOL

logo 3pm patrat.png

PIAȚA
MUNCII
CANDIDAȚI

Senior Couple

Într-o piață în care se vorbește tot mai des despre prelungirea vârstei de pensionare, persoanele peste 45 de ani se confruntă cu discriminarea la angajare, pe criterii de vârstă.

În luna mai 2019 au fost introduse noi obligații pentru societățile care au peste 50 de salariați

UN ARTICOL

logo patrat brexton.png

PASTILA LEGISLATIVĂ
ANGAJATORI

Open Space Office

Legea 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, este în vigoare încă din luna mai 2002, însă până în luna mai 2019 nu au existat norme metodologice de aplicare a acesteia. 

Copy of A45 - IMAGINI SITE NOU (47).png

Dacă dorești să rămâi la curent cu noutățile din comunitate și să îți fie trimise în fiecare lună aceste informații, te invităm să te abonezi la newsletterul lunar.