Recrutor
Cât timp vei aloca o dată ce ai intrat în echipă ca voluntar
Va fi nevoie să contribui cu minim 2 ore pe săptămână. 1 dintre acestea ore va fi dedicată È™edinÈ›elor cu echipa, care au loc săptămnal sau la 2 săptămâni, iar ora È™i ziua sunt stabilite în funcÈ›ie de programul membrilor, de obicei seara, după program. Celelalte ore vor fi, cel mai probabil, dedicate task-urilor pe care È›i le vei aloca pentru dezvoltarea proiectului. AÈ™a că, înainte de a aplica pentru acest rol, gândeÈ™te-te serios dacă ai acest timp la dispoziÈ›ie.
Ce vei face în acest rol
(recrutare & selecție voluntari)
Ce obții dacă vii alături de noi
​Dacă eÈ™ti la început de drum:
-
Dacă nu ai prea multă experiență, ai alături mentori. EÈ™ti îndrumat cu răbdare, pentru a învăța ceea ce îÈ›i doreÈ™ti în domeniul ales de tine.
-
Vei dobândi competenÈ›e È™i abilități noi, care să-È›i crească valoarea profesională pe piață.
-
Ai training È™i acces la programe È™i aplicaÈ›ii actuale: platforme de programare a postărilor în Social Media - de la multiple canale (Facebook, Linkedin, Instagram, Youtube), la platforme de editare web, Editare grafică È™i Video. Te vom ajuta să le înveÈ›i pe toate dacă vei dori È™i vom avea răbdare cu tine.
Indiferent de exprienÈ›a cu care vii în acest rol:
-
PrimeÈ™ti recomandări de la colegii È™i coordonatorii tăi, pe care le poÈ›i adăuga în CV È™i pe profilul personal de Linkedin, dacă vrei să le foloseÈ™ti pentru un nou job, care să garanteze cunoÈ™tinÈ›ele, experienÈ›a È™i competenÈ›ele dobândite în cadrul proiectului.
-
Vei avea vizibilitate în faÈ›a angajatorilor sau a potenÈ›ialilor clienÈ›i prin: prezență pe site-ul proiectului, dar È™i prin promovarea rolului tău în acest proiect pe canalele noastre de social media.
-
După o perioadă, ai ocazia să încerci È™i un rol de coordonare a unui proiect intern, dacă vei dovedi că ai abilitățile necesare È™i se aliniază cu obiectivele tale profesionale / cu ceea ce vrei să introduci în CV.
-
PoÈ›i cere ajutor colegilor, dacă îÈ›i cauÈ›i un nou job.
Regulile È™i modul de lucru împreună
Lucru la distanță, de acasă, în timpul liber:
Vei lucra în echipe, dar de acasă, online. Numărul de ore pe săptămână este ales de tine, în funcÈ›ie de timpul disponibil.
​
Cum vei lucra cu colegii tăi:
-
Alegi ce doreÈ™ti să faci È™i comunici colegilor în meeting;
-
Comunici, de asemenea, până la ce deadline poÈ›i să faci (de obicei se stabilesc task-uri pe perioada unei săptămâni, astfel încât să poÈ›i, împreună cu colegii tăi, să îl analizezi la următorul meeting);
-
Faci task-ul (care poate fi unul pentru tine singur sau unul care necesită a fie făcut în echipă);
-
AnunÈ›i din timp dacă nu mai poÈ›i să atingi un deadline, dai un nou deadline sau ceri ajutorul colegilor să îl preia ei dacă e nevoie de rezolvare urgentă.
-
Vei putea oricând să iei o pauză sau să închei colaborarea cu noi, atâta timp cât laÈ™i lucrurile în ordine È™i un coleg ca back-up. La intrarea în pauză vei lăsa coordonatorului tău lui un raport de activitate, care include task-urile recurente È™i task-urile începute (dar neterminate).
Ce ne dorim de la tine
Autonomie:
-
Nu aÈ™tepÈ›i să te întrebe cineva dacă ai făcut task-ul, dacă ai întâmpinat probleme.
-
Cauți activ soluții proprii sau de la colegi.
Respect:
-
Èšii cont atunci când alÈ›i colegi din echipă depind de tine în a-È™i realiza task-urile.
-
Èšii comunicarea deschisă, indiferent ce se întamplă. AnunÈ›i înainte de întâlnirile la care nu poÈ›i să vii. AnunÈ›i atunci când intri în pauză, chiar dacă este vorba de câteva zile si anunÈ›i când revii È™i È›i-ai reînceput activitatea.
-
Prezență activă la ședințele echipelor.
-
Vei lucra la standarde înalte, indiferent câte task-uri È™i cât timp decizi să îÈ›i aloci.
Profesionalism & asumare:
-
RespecÈ›i deadline-urile comunicate de tine pentru îndeplinirea sarcinilor conform rolului tău.
-
La constatarea unei nereuÈ™ite, îÈ›i vei asuma rezultatul È™i îl vei comunica echipei. De asemenea, vei face o analiză È™i vei comunica È™i o soluÈ›ie pentru a nu se mai întâmpla încă o dată, în viitor.
Egalitate:
-
Asculți și respecți părerile colegilor, chiar dacă sunt diferite de ale tale sau nu sunt aplicabile cu respect.
-
Indiferent de experiența ta anterioară sau cea de aici (rol, statut, vechime etc.) vei fi tratat in mod egal de toată lumea și la fel vei face si tu cu ceilalți colegi.
-
Oricine are È™anse egale pentru a avea un rol în proiect în funcÈ›ie de competenÈ›e, È™i nu de alte criterii (ex.: vârstă, etnie, gen, dizabilitate etc.)