top of page

Cum să rămâi un candidat 45+ angajabil și în perioada virusului



Perioada pe care o traversăm cu toții și măsurile de distanțare sociale luate de autorități cer o remodelare a comportamentului individual și o adaptare la noile realități și pentru un candidat 45+ aflat în căutare activă de job.


Cea mai importantă calitate în acest moment este acceptarea situației de fapt și găsirea unei rutine zilnice care să funcționeze pentru fiecare candidat.


Acceptarea acestei situații ca fiind una temporară, pe care o vom traversa cu bine, ajută să ne ferim de blocaje, de inactivitate, de energiile negative și să ne concentrăm pe câteva acțiuni SMART: simple, realiste, realizabile, măsurabile, cuantificabile în timp.


Astfel, avem în sfărșit timp să ne focusăm pe a ne construi un profil puternic în social media (LinkedIn, CV-uri actualizate pe principalele site-uri de căutare de joburi, trimiterea CV-urilor actualizate agențiilor de recrutare care se adresează segmentului dumneavoastră profesional, aderarea la unele grupuri profesionale în care vă puteți încadra datorită experienței).


Avem, în sfârșit timp să discutăm cu un Coach sau Consilier în carieră via online pentru a ne pune la punct un plan de acțiune particularizat, pentru a ne înțelege mai bine pe noi, pentru a ne conștientiza calitățile pe care le avem, resursele pe care ne bazăm și ce putem să îmbunătățim imediat pentru a putea reuși!


Avem, în sfârșit timp să stăm de vorbă, să intrăm în legătură cu oamenii, chiar dacă mai mult via telefon și social media, să ne încurajăm unii pe alții, să ne întărim unii altora încrederea că, împreună, vom trece peste această perioadă!


Este, în sfârșit timp să ne înscriem la anumite cursuri de îmbunătățire a unor competențe care se desfășoară online, sau să ne trecem pe listă noi calificări necesare acum sau noi experiențe care ne vor întări starea de încredere și ne vor ajuta să devenim cât mai valoroși pentru angajatori la finalul acestei crize!


Este un moment bun să ne adresăm firmelor de recrutare și selecție care, chiar dacă funcționează acum mai mult în sistem work from home, totuși rămân în contact foarte bun cu potențialii angajatori, cu companiile, și vă ne îndruma spre joburi sau organizații care vor valorifica CV-urile și experiențele noastre.


Este un moment bun să urmărim joburile care apar pe site-urile de joburi sau pe site-urile companiilor la secțiunea Cariere, chiar dacă sunt mai puține acum, și să ne facem o strategie bună de a aplica la cele care ni se potrivesc cel mai bine. Sunt foarte multe cursuri disponibile pentru Gestionarea echipelor virtuale, Conducerea întâlnirilor virtuale, care oferă sfaturi și trucuri pentru echipele Microsoft, care ne propun învățarea Skype, învățarea reuniunilor BlueJeans, învățarea WebEx sau cum să folosim Zoom. Sunt cursuri pe care le putem accesa rapid, sunt ușor de parcurs și care ne vor ajuta mult în perioada următoare.


Este, în sfârșit, cel mai bun timp să ne ocupăm de noi, de sufletul nostru, de relația cu cei apropiați: soț, copii, părinți, prieteni și de toate lucrurile care ne fac plăcere, care ne încântă și ne ajută să ne menținem puternici, cu mintea limpede, cu trupul sănătos și cu o gândire pozitivă.

 

scris de Luiza Simion






​​

 

Dacă dorești să rămâi la curent cu noutățile din comunitate și să îți fie trimise în fiecare lună aceste informații, te invităm să te abonezi la newsletterul lunar.



bottom of page