top of page

Internshipul seniorilorProiectul Angajez 45+ și-a asumat un rol de mediator între candidați și angajatori, cu focus pe comunicarea eficientă și transparentă între părțile implicate. Pornind de la aceste premise, am căutat noi proiecte ce pot ajuta părțile vizate. Așa a luat naștere inițiativa Internship 45+ - un proiect de comunicare adresat candidaților doritori să-și adauge competențe noi în CV, prin participarea la un program de Internship, precum și angajatorilor ce au deschise astfel de poziții.


Internship-ul pentru seniorii care își doresc o schimbare în carieră sau actualizarea cunoștințelor avute într-un domeniu în care au deja o îndelungată experiență de muncă nu este ceva nou. Cunoscut și sub numele de returnship (internship de reîntoarcere pe piața muncii), se adresează celor care, dintr-un motiv oarecare și-au întrerupt activitatea de angajat și vor să se întoarcă, având nevoie fie să se pună la punct cu schimbările apărute, fie să se reorienteze în carieră. Deși destul de puțin folosit pe piața de muncă din România, acest tip de internship are avantaje notabile, atât pentru angajator cât și pentru intern.


Legislația din România este avantajoasă pentru intern deoarece angajatorul este obligat să-i asigure o remunerație și formarea în domeniul în care activează. Pentru angajator, experiența anterioară cu care intern-ul vine în companie poate genera proceduri noi de optimizare a fluxului operațional sau idei inovative de rezolvare a unor probleme existente la nivelul organizației.


Internul are și el o serie de avantaje, în afara câștigului în bani. Acestea sunt următoarele:


- are ocazia de a explora o carieră diferită și de a învăța lucruri noi

- își dezvoltă rețeaua de conexiuni

- își adaugă o nouă experiență în CV

- poate primi mai ușor o ofertă de angajare, posibil chiar de la compania cu care a semnat contractul de internship.


​În ce privește cadrul legal al internship-ului în România, veți găsi în materialul atașat (PDF) toate detaliile necesare, furnizate de autorul articolului și colaboratorul proiectului nostru, Dl. Av. Dr. Dragoș Brezeanu.


Pentru detalii suplimentare, îl puteți contacta la adresa: dragos@brezeanu.ro sau la numărul de telefon 0744599572.internshipul_seniorilor_final_version
.pdf
Download PDF • 1.12MB

Articolul de față vine în întâmpinarea voastră ca o confirmare că inițiativa noastră, Internship 45+, este legală și fezabilă atâta timp cât cele două parți implicate ajung la un consens și au o relație de comunicare deschisă.

„Munca îți oferă sens și scop, iar viața este goală fără ea” - Stephen Hawking.


Împreună putem schimba piața muncii și educa toți participanții implicați, pentru a oferi generațiilor următoare un model demn de urmat.

 

scris deintroducere: Luminița Apostol, COO Angajez 45+

 

Dacă dorești să rămâi la curent cu noutățile din comunitate și să îți fie trimise în fiecare lună aceste informații, te invităm să te abonezi la newsletterul lunar.bottom of page